Info

Lid worden van Amenophis, Roeivereniging Zeewolde

Ben je geïnteresseerd in roeien, neem dan contact met ons op. (Minimum leeftijd om te roeien bij Amenophis 14 jaar.)
Elk seizoen starten we met een open dag waar je kunt kennismaken met de sport en de vereniging. Je krijgt een eerste indruk en mag het water op met een ervaren roeier om het eens te proberen, zodat je weet hoe het is om in een roeiboot te zitten.

De volgende open dag zal zijn op zaterdag 14 april 2018 tussen 12.00 en 16.00 uur

Als je beginner bent en wilt leren roeien, kun je je aanmelden voor een van de basis instructie groepen. De instructie wordt 1 keer in de week verzorgd door een team instructeurs; dat zijn meer ervaren roeiers die dit op vrijwillige basis doen.

In april 2018 starten we weer met twee instructiegroepen voor beginnende roeiers.

  • vanaf 17 april - Dinsdagavond 19.00 – 21.00 uur
  • vanaf 22 april - Zondagochtend 11.30 – 13.30 uur

Instructie gaat door tot uiterlijk eind september.

De instructeurs begeleiden je tot je de basis van het roeien onder de knie hebt. Je oefent zowel in en 1 persoonsboot als in een meermansboot, totdat je in staat bent mee te roeien met een roeiploeg. Hoelang dat exact duurt is niet voor iedereen hetzelfde. Je wordt in principe begeleid van april t/m september.

Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt er gedurende het gehele jaar geroeid, mits het niet te hard waait en de temperatuur boven ‘0’ is.

Roeivaardigheid / Stuurbevoegdheid

Wanneer je zover bent,kun je een examen varen; een proef van bekwaamheid.
Nieuwe leden kunnen hun basis roeivaardigheidscertificaat (B) halen.
Dit krijg je bij het voldoende uitvoeren van de basis roeibeweging en als je kennis hebt genomen van de veiligheidsregels en het roeimateriaal. Hiervoor ontvang je ook theoretisch cursus-materiaal. In principe werk je in overleg met je instructeurs naar het examen toe.
Je kunt, nadat je wat ervarener bent geworden als roeier en de nodige kilometers op het water hebt gemaakt, één of twee seizoenen later nog een Roei- en Stuurcursus doen. Deze cursus wordt ook afgesloten met een examen voor roei- en stuurbevoegdheid (RS).
Wanneer je al deze bevoegdheden (BRS) hebt gehaald, mag je zelfstandig met een boot van de vereniging gaan roeien, ook op andere tijden dan hieronder aangegeven.

Algemene roeitijden zijn:

Zaterdagochtend 9.00 uur
Zaterdagochtend 11.00 uur
Zondagochtend 9.00 uur
Woensdagochtend 9.00 uur
Maandagavond 19.00 uur (april tot oktober)
Woensdagavond 19.00 uur (april tot oktober)

Lidmaatschap

Kosten jaarlidmaatschap 2018 (van 1 januari tot 31 december):
Junioren t/m 17 jaar : € 191,-  per jaar =  € 170,- contributie, inclusief ca. € 21,- afdracht KNRB
Senioren (18 jaar en ouder) : € 232,- per jaar = € 195,- contributie, inclusief ca. € 37,- afdracht KNRB

Wij kennen een vrijblijvende introductieperiode à € 65,-
Dit is bedoeld als een laagdrempelige periode waarin je er achter kunt komen of het roeien echt jouw sport/hobby is, zonder dat je meteen aan een jaarlidmaatschap vast zit. Je krijgt instructie en lesmateriaal, maar je kunt binnen deze 2 maanden altijd beslissen te stoppen. Na de introductieperiode wordt je lid van de vereniging en gelden de contributiebedragen. Ben je in de loop van het jaar lid geworden, dan betaal je voor de resterende maanden naar ratio.

Ogenblik a.u.b. ...