Evenementgegevens

Evenement: Aegon NKIR

Naam Aegon NKIR Locatie Amsterdam
Begindatum 08-12-2018 Einddatum 08-12-2018
Aanvang Einde
Bijzonderheden Open Nederlands Kampioenschappen Indoor Roeien
Meer info. Klik hier
Omschrijving

In 1990 werd ter ere van het lustrum XXI van de Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging Nereus voor het eerst in Nederland een wedstrijd op de ergometer georganiseerd over 2500 virtuele meters. Dit was een groot succes en daarom werd besloten deze wedstrijd jaarlijks te organiseren. De Open Nederlandse Ergometer Kampioenschap (ONEK) was geboren. Omdat Nederland toen één van de weinige landen was waar een ergometerwedstrijd gehouden werd, trok dit sportevenement een groot aantal buitenlandse deelnemers.

De afstand voor de wedstrijden werd teruggebracht naar de in de roeiwereld gebruikelijke 2000 meter. Tevens werd samen met de Koninklijke Nederlandsche Roeibond besloten de ONEK voortaan een officieel Nederlands Kampioenschap te laten zijn. Sinds 1999 heet het evenement dan ook het Nederlands Kampioenschap Indoorroeien (NKIR).

Er kan in diverse velden gestart worden. Relevante velden voor onze vereniging zijn de individuele Masters velden (2000 m) en de Club4. De laatste willen met teams doen die deels uit leden van Amenophis bestaan en deels uit leden van Bodyplan.Ogenblik a.u.b. ...